ABD’deki Türkiye Ticaret Merkezi sanayiciye tanıtıldı - TTM A.Ş
16005
post-template-default,single,single-post,postid-16005,single-format-standard,bridge-core-2.5.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,qode-theme-ver-24.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

ABD’deki Türkiye Ticaret Merkezi sanayiciye tanıtıldı

ABD’deki Türkiye Ticaret Merkezi sanayiciye tanıtıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ABD’nin Şikago kentinde kurduğu ‘Türkiye Ticaret Merkezi’, ihracat yapmak isteyen Ankaralı sanayicilere tanıtıldı.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Genel Sekreteri Yavuz Cabbar başkanlığında gerçekleştirilen çevrim içi toplantıda, TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Şikago Ticaret Merkezi hakkında bir sunum yaparak ayrıntılı bilgi verdi.

Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle kurulan ticaret merkezlerinin önemli işlev üstlendiğini belirten Cabbar, “ABD dünyanın en büyük ithalatçısı, Şikago ise imalat sanayisinin merkezi konumundadır. Türkiye’nin ABD’ye ihracatı 10 milyar dolar sınırını geçmiştir. Dolayısıyla Türkiye Ticaret Merkezi aracılığıyla Türk firmaların ABD pazarındaki ivmesi arttırılmalıdır. Türkiye ticaret merkezleri ile yurt dışında tek başına birim açma imkânı olmayan firmalar ofis, depo, sergi salonu hizmetleriyle hukuki/mali danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmektedir. Bu bağlamda ihracatçılara çeşitli kolaylıklar sağlayan Türkiye ticaret merkezlerinin yaygınlaştırılması büyük önem arz etmektedir” dedi.

TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu ise, “Burada bizim 4 ana hedefimiz bulunmakta. Firmalara tedarik zinciri oluşturmak, yeni satış kanalları oluşturmak, firmalarımızı ortak girişim ve teknolojik ortaklıkta yalnız bırakmamak ve doğrudan yatırımlarında yanlarında olmak üzere yola çıktık. Merkezimiz, belirlenen sektörlerdeki Türk şirketlerine satış, pazarlama, dağıtım ve satış sonrası hizmetler alanında hizmet verecek, Türkiye ürünlerinin ABD pazarına girişini ve pazarda tutunmasını kolaylaştıracak her türlü hizmet sunulacak” değerlendirmesi yaptı.

Haberin devamı için tıklayınız